Sesiuni de autografe cu fanii la ARTmania Festival Sibiu 2016

cropped-logo-512px.png

Fără bilete, regula principală fiind intrarea in ordinea sosirii. Vom extinde sau scurta timpul fiecărei sesiuni în funcție de programul strâns al artiștilor și posibile dar puțin probabilele întârzieri.

Vineri
Stonelight 17:00
Psycholies 18:00
Katatonia 18:30
Foreshadowing 20:10
Mellowtoy 20:30
Black Peaks 21:40
Heretic`s Dream 22:00

Sâmbătă
Vespera 16:00
Avenue Lie 16:50
Fallen Arise 18:00
Ihsahn 18:30
Hteththemeth 20:40
Pain Of Salvation 22:10
Poemisia 22:30

ARTmania Festival Sibiu 2016, o ediție dedicată cunoscătorilor

Official artwork_july

Katatonia, Ihsahn, Pain of Salvation și Solstafir sunt în topul concertelor ce vor avea loc în timpul celei de-a 11-a ediții ARTmania Festival Sibiu. În plus, în weekend-ul 29-30 iulie 2016, Piața Mare din Sibiu va găzdui două scene, pentru prima dată în istoria festivalului, accesul publicului fiind gratuit și în acest an. Printre noile confirmări regăsim și Poemisia (IT), Heretic`s Dream (UK-IT), Avenue Lie (IT), Hteththemeth (RO), Mellowtoy (IT), Psycholies (IT). Vespera (RO) și Stonelight (RO) sunt parte din festival, fiind selectate prin platforma GBOB România.

Katatonia revine în România, în premieră pe scena ARTmania Festival, vineri, 29 iulie. Despre ultimul album, lansat pe 20 mai 2016, formația declara: “albumul este probabil tot ceea ce am visat vreodată să transmitem, fără ca măcar să conștientizăm. Este o călătorie plină de aventuri printre elementele caracteristice Katatonia, reluate acum pentru a amplifica moștenirea noastră muzicală.”

Ihsahn este bine cunoscut pe scena internațională pentru colaborarea sa cu formația de black metal Emperor, chiar dacă în prezent s-a dedicat albumelor sale solo. Cel mai nou material de studio, Arktis, a fost lansat pe 8 aprilie, dată la care a confirmat și participarea la ARTmania Festival Sibiu 2016, o surpriză frumoasă pentru fanii săi din sudul europei. Ihsahn e un nume cu putere în conștientul colectiv Metal. Pe de o parte există trecutul său, forjat în întunericul nordic al Norvegiei: Emperor, una dintre cele mai respectate trupe din istoria black-metalului și, pe de alta parte, ca o eliberare de intuneric, aproape paradoxal, proiectul lui solo, progressive asociat cu Mikael Åkerfeldt – Opeth, Jørgen Munkeby – Shining și Devin Townsend.

Pain of Salvation sunt bucuroși să își revadă fanii din România și le dau întâlnire acestora pe data de 30 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Stilul lor se caracterizează printr-un sunet de chitară accentuat, puternic, cu o gamă vocală largă, cu multe schimbări rapide între pasajele dure și cele ambientale susținute printr-o experimentare poliritmică. O altă marcă a suedezilor este crearea fiecărui album ca unul conceptual. Câteva dintre temele abordate includ războiul și efectele lui asupra familiei și umanității, problemele de mediu, cum ar fi energia nucleară, formarea individului, natura divinității, umanitatea sau existența.

Solstafir, trupa islandeză de post-rock/metal, sosește pentru prima dată la Sibiu, pe scena ARTmania Festival. Grupul, a devenit un succes internațional după lansarea unor albumului “Köld” și “Svartir Sandar”, și a arătat de-a lungul timpului că nu există limite muzicale. Solstafir oferă un melanj atipic de texturi și sonorități reunite în melodii ce nu pot fi limitate prin încadrări stilistice.

În 2014, trupa a lansat un “Ótta”, un album atemporal, bazat pe timp, după spusele solistului Aðalbjörn Tryggvason. Albumul are ca esență un concept aparte, mistic, numit “Eykt” (opt), un sistem vechi de măsurare a timpului potrivit căruia cele 24 de ore ale zilei sunt împărțite în câte opt intervale, fiecare dintre ele deținând un nume specific iar “Ótta” fiind acea perioadă din zi care corespunde orelor 3–6.

La finalul anului trecut, Solstafir a revenit în atenția scenei muzicale internaționale cu un nou videoclip realizat pentru „Midaftann” („Miez de vară”), una dintre piesele cu sound melancolic și răscolitor, incluse pe ultimul lor album. „Midaftann” reia laitmotivul întregului album, teama, izolarea friguroasă exprimentată în diferite modalități și ne vorbește despre „cum e să rătăcești în întuneric. Să joci șah cu moartea, să fii ars de sare, să te îneci în ultimul val de păcate și să te întorci acasă, navigând după razele lunii”.

La ARTmania Festival, Solstafir va oferi iubitorilor de muzică un show special și mistic susținut sub razele lunii care vor lumina decorul perfect pentru muzica trupei: piața centrală a vechii cetăți medievale transilvănene.

The Foreshadowing, proiectul doom-metal din Italia, a surprins scena muzicală internațională încă de la albumul lor de debut “Days of Nothing”, un amestec emoțional de doom gotic și death metal melodic. Următorul material, “Oionos”, a adăugat armoniilor inițiale noi elemente și influențe muzicale, fiind întâmpinat, la rândul său, cu recenzii entuziaste de majoritatea publicațiilor de profil, fiind, de asemenea, numit „albumul lunii” de revista germană „Zillo”. “Oionos”, în traducere “pasăre de pradă” sau “pasăre prevestitoare” (numele vulturilor pe care vechii greci îi urmăreau pentru a prezice viitorul), readuce în prim plan tema abordată pe albumul de debut: Apocalipsa.

Din acest motiv, noul abum a ajuns să fie considerat de membrii trupei drept cel de-al doilea capitol al apocalipsei descrise prin melodiile lor. Anul acesta, zidurile medievale ale cetății Sibiului vor răsuna sub vibe-urile muzicii The Foreshadowing, plină de emoții, melancolică și întunecată, ca lumea în care trăim și ca atmosfera vechilor povești ce se ascund între aceste fortificații.

Fallen Arise, un proiect symphonic gothic metal din Grecia, a cucerit scenele naționale și regionale, producând trei albume primite cu entuziasm de public. Cel mai nou album al trupei, „Adeline”, reunește o serie de piese intense, complexe, cu sound matur. Muzica lor te conduce într-o călătorie prin lumi aparte, iar vocile te trimit cu gândul la duete de tipul „frumoasa și bestia”. De-a lungul carierei sale, trupa s-a făcut remcarcată prin tranzițiile și îmbinările fine ale părților de metal symphonic cu notele gotice și ale influențelor atmospheric rock cu elemente extreme, mai dure. Pasajele simfonice incluse în piesele albumului „Adeline”, desăvârșite în colaborare cu Opera Națională a Greciei și Orchestra de Stat din Atena, vor surprinde artmaniacii prin delicatețea tonalităților ce vor răsuna în Piața Mare a Sibiului

Cea de-a 11-a ediție ARTmania Festival, găzduiește și în acest an Semifinala Regională a concursului muzical GBOB România (Global Battle of the Bands – Bătălia Mondială a Formațiilor organizată anual în peste 30 de țări de pe 5 continente). În cadrul acestui eveniment organizat joi, 28 iulie în Oldies Pub din Sibiu, publicul va avea ocazia să descopere noi formații, să asculte muzică nouă, actuală, originală și live aparținând unei game largi de genuri muzicale.

Festivalul ARTmania este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu. Vă așteptăm la Sibiu în ultima săptămână a lunii iulie pentru a fi parte din ARTmania Festival 2016!

Inscrieri GBOB ARTmania

GBOB web

Organizată de Asociația “Sunetul Muzicii” în România, The GLOBAL BATTLE OF The BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live – de muzică originală – din lume, fiind organizată în peste 30 de țări pe 5 continente. Înființată în 2004 de către Tore Lande în Norvegia, GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate.

Regulile de bază sunt: 2 compoziții proprii – interpretate LIVE – în 8 minute de recital. Finalistele se întâlnesc anual la Finala mondială (itinerantă, care vizează metropolele din întreaga lume).

În 2015, au participat 700 de muzicieni din șase țări europene la concursul de muzică LIVE, GBOB România. Semifinalele regionale au fost organizate pe parcursul întregului an (în 8 orașe diferite ale țării), iar Finala națională a fost transmisă în direct pe două posturi de televiziune.

În 2016, din cele 60 de formații înscrise în doar prima parte a anului, ne putem lăuda deja cu artiști paticipanți din 4 țări europene și o finalistă calificată din Bulgaria.

Prin premiile acordate de către profesioniști activi în domeniul muzical din toate colțurile țării, GBOB România este concursul muzical cel mai de amploare dedicat formațiilor LIVE de la noi din țară. În 2015 am atins un nivel record de premii pe plan național oferite formațiilor pe tot parcursul anului (în 10 etape de concurs am avut 29 de membrii în Juriu și s-au acordat 56 de premii la 40 de grupuri muzicale diferite).

Formațiile primesc o promovare automată din momentul înscrierii – la nivel internațional și șansa de a reprezenta România la Finala Mondială (cu transport, masă și cazare asigurate).

Urmează Semifinala GBOB ARTmania la Oldies Pub, joi 28 iulie. Mai sunt locuri la concurs. Înscrierea se face completând acest formular online.

La GBOB World Final, doar un grup muzical va câștiga titlul “Best New Band in the World” (Cea mai bună formație NOUĂ din lume), iar Pachetul de premii include: 1) înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru SAU un turneu pe plan internațional; 2) înregistrarea unui videoclip; 3) oferta de contract de la GBOB Records Londra

GBOB World Final se organizează la Atena, GR în 2017.

De la competiția GBOB România 2015 s-au calificat două formații la 2016 GBOB World Final (organizat joi 26 mai în So36 la Berlin): HTETHTHEMETH (din Brașov) care reprezintă ROMÂNIA și SEQUENCE (din Senta) care reprezintă SERBIA.

Ce este GBOB România?

ÎNSCRIE-TE ACUM

REGULAMENTUL 2016

FII VOLUNTAR

Scena Principală ARTmania Festival Sibiu 2016 va avea acces liber și în acest an

[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”top-to-bottom”]Am pornit la drum după aniversarea de zece ani cu siguranța că vom găsi un mijloc de a reveni în Piața Mare cu scena principală și de a reintroduce biletele pentru această locație, printr-o colaborare bună cu autoritățile locale care susțin proiectul încă de la prima ediție, din 2006.

Împreună am reușit și prin urmare, de acum înainte vor fi permise organizările de evenimente publice cu bilete în piețele centrale ale orașului Sibiu, dacă acestea nu sunt cofinanțate de către autoritățile locale. O măsură corectă care a fost aprobată la sfârșitul lunii ianuarie 2016.

Timpul scurt rămas la dispoziția noastră pentru organizarea festivalului a restrâns enorm posibilitățile de identificare și contractare a unor artiști care să poată atrage un număr suficient de cumpărători de bilete pentru a echilibra balanța de costuri uriașe generate de un festival.

Printr-o simplă coincidență, în același weekend 29-30 iulie 2016, va avea loc la București un concert care vizează o parte dintre fanii ARTmania Festival, mai ales că peste 60% dintre spectatorii cumpărători de bilete vin din capitală într-o altfel de vacanță la Sibiu. Asta nu înseamnă că ediția din acest an nu va fi una superbă. Am confirmat Katatonia și Pain Of Salvation. Urmează să anunțăm încă patru artiști internaționali.

Am hotărât să ducem mai departe tradiția festivalului și să îl organizăm ireproșabil chiar și cu acces liber pentru scena mare, cu acordul și sprijinul autorităților locale și cu misiunea de a începe încă de pe acum planificarea pentru 2017, un an în care condițiile locației principale și disponibilitățile artiștilor cu mulți fani în România sunt mult mai prielnice.

Vă așteptăm cu mare drag în Piața Mare la ARTmania Festival Sibiu 2016 și vă rugăm să ne oferiți feedback prin chestionarul de aici http://goo.gl/forms/AfjXelZmFF sau un simplu email pe adresa info@artmaniafestival.ro

Echipa ARTmania Festival![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Katatonia și Pain of Salvation sunt headlinerii ARTmania Festival Sibiu 2016

AF-Fb-Cover-Event-2016

ARTmania Festival Sibiu scrie o nouă pagină în istoria evenimentelor rock și anunță în premieră pe scena din Piața Mare Katatonia pentru vineri și Pain of Salvation pentru sâmbătă, în weekendul 29-30 iulie 2016.

Katatonia revine în România, în premieră pe scena ARTmania Festival, vineri, 29 iulie. Suedezii vor lansa albumul de studio cu numărul 10, intitulat “The Fall Of Hearts”, pe 20 mai 2016. Despre acest material au declarat: “albumul este probabil tot ceea ce am visat vreodată să lansăm, fără ca măcar să conștientizăm. Este o călătorie plină de aventuri printre elementele caracteristice Katatonia, la care nu am renunțat pe parcurs, dar pe care le-am folosit acum pentru a menține moștenirea noastră muzicală.”

“The Fall Of Hearts” a fost înregistrat în studioul Gröndahl & Tri-lamb din Stockholm, fiind produs de Anders Nyström & Jonas Renkse. Albumul este primul material discografic cu noul toboșar Daniel ’Mojjo’ Moilanen și nou-recrutatul chitarist Roger Öjersson (Tiamat), care a venit tocmai la timp pentru a imprima solo-urile de chitară de pe noul album.

De la ultimul concert Pain of Salvation au trecut 5 ani, iar suedezii sunt bucuroși să își revadă fanii din România și le dau întâlnire acestora pe data de 30 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Stilul lor se caracterizează printr-un sunet de chitară accentuat, puternic, cu o gamă vocală largă, cu multe schimbări rapide între pasajele dure și cele ambientale susținute printr-o experimentare poliritmică.

O altă marcă a suedezilor este crearea fiecărui album ca unul conceptual. Câteva dintre temele abordate includ războiul și efectele lui asupra familiei și umanității, problemele de mediu, cum ar fi energia nucleară, formarea individului, natura divinității, umanitatea sau existența.

Pain of Salvation au început încă din 2015 lucrul la un nou material discografic, un album concept care va readuce stilul formației la rădăcinile sale, către pasajele muzicale mai dure folosite în anii 2000. Daniel Gildenlöw declara: “Avem câteva concerte în plan dar, cu toată sinceritatea, eforturile noastre se concentrează pe următorul album la care lucrăm. Avem sesiuni de scriere foarte creative și abia așteptăm ca fanii să audă noul material! Veți vedea o formație foarte puternică și însetată, care revine cu încredere la o formă muzicală mult mai dură. Cu toate acestea, fără a pierde intimitatea și originalitatea caracteristice nouă de la primul album.“

În timp ce noul material este în curs de elaborare, Pain of Salvation lucrează simultan și la câteva live-uri speciale și materiale de DVD care vor apărea în cursul acestui an.

Mai multe informații despre program și detalii organizatorice vor fi comunicate în zilele următoare.

Ajutor pentru #Colectiv

colaj_sustinere_donatii_colectiv_22_dec_noiembrie_2015_1600

Atât cât putem în astfel de momente, trebuie să îi ajutăm și să îi sprijinim pe cei care au reușit să fie salvați în noaptea de 30.10.2015 și se află acum sub atenta îngrijire a medicilor din România sau din străinătate. Ei au nevoie de toate gândurile bune și de sprijin financiar să poată depăși momentele critice prin care trec. Conturile sunt verificate, iar titularii sunt rude/prieteni apropiați, care se ocupă de îngrijirea lor. Orice donație le va fi de ajutor! Puteți distribui această știre pe rețelele sociale, pentru a ajunge la cât mai multa lume! Mulțumim.

Alexandra Furnea (redactor/ MaximumRock.ro)

RO22RNCB0318034787370001

titular Furnea Ileana (mama)

Alex și Nico Șerban

RO76RNCB0092056618780001 – BCR

titular cont Elena Cristina Șerban (mama)

Andrada Mihăilescu (fotografă/ Andrada Mihăilescu Photography)

RO17 BACX 0000 0000 5007 5000 – Banca Unicredit Tiriac Bank.

SWIFT: BACXROBU

titular cont Mihăilescu Maria (mama)

Andrei Găluţ (solistul trupei Goodbye to Gravity)

RO28 INGB 0000 9999 0543 4735

titular cont Mariana Belean (mama)

Andrei Ciprian-Iliescu (vicepreședinte Brigada de Voluntari)

RO40 RNCB 0810 1042 5274 0001 – BCR

titular cont Iliescu Andrei-Ciprian

Cătălin Ilnitchi (fotograf)

RO75BTRLRONCRT0315539501, Banca Transilvania.

SWIFT: BTRLRO22

titular cont Neagu Tamara Adina (mama)

Cristian Răducanu (tobar Bucium)

RO33INGB0000999902301836 ING BANK

titular cont Luciana Răducanu

Flavia Lupu (RO Events)

RO81BUCU1571034403897RON – Alpha Bank

SWIFT: BUCUROBU

titular cont Flavia Lupu Claudia

”Max” Mihai Anghel (Rockstage)

RO 28 INGB 0000 9999 0543 8518, ING BANK

titular cont Mihai Anghel

Miluță Flueraș (fotograf)

RO12UGBI0000762002799RON, deschis la GARANTI BANK S.A.

titular de cont Ana-Maria Gavrila (fără diacritice)

”Mumu” Cristian Matei (Stirile ProTV)

RO80RZBR0000060013056511, RAIFFEISEN BANK

titular cont Matei Oana Andreea (soția)

Nelu Brîndușan (MaximumRock.ro)

RO48RZBR0000060013050297

titular Florina-Daniela Brîndușan (soția)

Pavlos Popovici

RO91RNCB0722119205710001 – BCR

titul cont Frățilă Andreea Georgiana (soră)

Sanda Scânteie și Cătălin Scânteie

Cont: RO93RZBR0000060007341619

titular cont Scânteie Alexandrina

Sursa: http://colectiv.info

ARTmania Festival Sibiu a sărbătorit în weekend zece ani de concerte rock

ARTmania 2015

În cel mai interesant weekend muzical al verii peste 20.000 de spectatori au ales să vină la Sibiu pentru a sărbători zece ani de ARTmania Festival cu Apocalyptica, Anathema, Clan of Xymox, Saturnus și ceilalți invitați ai ediției speciale din acest an. Piața Mare a devenit neîncăpătoare în timpul concertelor de vineri și sâmbătă și a demonstrat încă o dată dedicarea publicului rock reconfirmând un proiect devenit tradiție pentru oraș și cultura festivalurilor din România.

Săptămâna ARTmania a fost plină de evenimente, muzeele au fost populate cu rockeri, la fel și cluburile și locurile de promenadă din cetatea medievală a Sibiului. Un succes deosebit a fost marcat de competiția Global Battle of The Bands organizată joi în Clubul Oldies, proiecțiile Dracula Film Festival și lansările Cărturești din Palatul Brukenthal, alături de expoziția Gothic.

Surpriza ediției aniversare a fost un surplus de public tânăr venit din țară cu ocazia aniversării festivalului, însumând alături de fanii dedicați an de an și turiștii străini, un record de participare pe timpul festivalului. Opt fani foarte dedicați au păstrat nouă bilete ARTmania Festival Sibiu din toate edițiile anterioare și au câștigat pachetul aniversar care a inclus chiar și un bilet la concertul Nightwish din 10 decembrie de la ROMEXPO, în zona A, plus acces la Meet&Greet-urile cu artiștii festivalului din acest an de la Sibiu.

ARTmania Festival Sibiu își propune să dezvolte edițiile viitoare pentru integrarea cât mai multor categorii de public rock și locații din orașul medieval, în funcție de preferințele publicului comunicate în chestionarul de evaluare post-eveniment disponibil aici: http://bit.ly/fdb-af15 Patru dintre respondenți vor primi prin tragere la sorți câte un abonament valabil pentru evenimentele organizate în cadrul ARTmania Festival Sibiu 2016 și câte un bilet valabil pentru concertul Nightwish din 10 decembrie la București. Data limita pentru completare: 10 septembrie 2015.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Fii la curent cu noutățile despre ARTmania Festival Sibiu abonându-te la newsletterul nostru: [wysija_form id=”2″]
Pe curând!

Super Fan ARTmania Festival – Concurs pentru cei mai dedicati participanti

T-shirts_AF_2015_Edit-01

Organizatorii au pregătit și un concurs pentru cei mai dedicați fani ARTmania Festival. Aceștia vor putea câștiga kit-ul aniversar (tricou, lanyard si alte surprize), câte un bilet în Zona A la concertul Nightwish din decembrie, un abonament la ARTmania Festival Sibiu 2016 sau acces în zona de Meet and Greet cu artiștii invitați în Piața Mare, respectiv Saturnus, Clan of Xymox, Numph și Enemy of Reality și foarte posibil, cu Apocalyptica.

Mecanismul este simplu: participanții care au păstrat biletele de festival de la toate cele nouă ediții derulate până în prezent sau de la cel puțin șapte, sunt rugați să trimită un email pe adresa fan@artmaniafestival.ro și să vină cu acestea la punctul de informare din Piața Mare până vineri, 31 iulie, intre orele 12:00 -19:30. Primii zece înscriși care dețin colecția completă vor fi declarați câștigători.

Facebook Event for applications. 

Far far away

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean.

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar.

Se împlinesc 10 ani de ARTmania Festival Sibiu, cel mai longeviv festival din România

AF15_Final

În săptămâna 27 iulie – 2 august 2015, la Sibiu, va avea loc cea de-a zecea ediție a festivalului ARTmania, un proiect cultural care nu a luat pauză în nicio vară începând din 2006. Cetatea medievală a Sibiului îmbracă din nou haine rock și așteaptă publicul dedicat din România și țările învecinate la final de iulie la aniversarea ARTmania Festival Sibiu.

Vineri, 31 iulie, în Piața Mare, va concerta Anathema, Saturnus și Enemy of Reality, iar sâmbătă, seara legendelor Clan of Xymox și Apocalyptica la aniversarea ARTmania Festival, va fi deschisă de Nümph, un proiect tânăr, devenit model de urmat pentru calitatea muzicii dezvoltate în zona progressive rock. În acest an nu vor fi necesare bilete de acces pentru participarea la concertele derulate în Piața Mare.

Nümph a luat naștere în 2010 din diferite proiecte muzicale, influențe și fundamente, made in Italy. Marco, Luca G., Luca F. și Giuseppe au simțit de la bun început nevoia de a începe și aprofunda o cale de experimentare  și cercetare muzicală, cu scopul de a crea un sunet unic. “Four Zoas” a fost primul EP, produs și lansat în 2011. Theories of Light, primul album Nümph, înregistrat la studiourile Basement, mixat de Matt Bayles (Mastodon, Isis, The Sword) și masterizat de Ed Brooks de la RFI Studios (Rem, Isis, Pearl Jam) a fost lansat în 2014 și poate fi ascultat integral online pe Bandcamp.

În completarea celor două zile de concerte rock cu acces gratuit organizate în weekend în Piața Mare, în cadrul festivalului vor avea loc în săptămâna festivalului concerte în diverse locații, proiecții de filme organizate în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal și Dracula Film Festival, chiar și o etapă a competiției internaționale Global Battle Of The Bands pentru promovarea artiștilor autohtoni.

An Theos va pregăti terenul de festival sâmbătă, 25 iulie, marți va avea loc concertul For My Sins în Clubul Oldies, miercuri va concerta Consequence în clubul Hard Rock Sibiu, iar joi va avea loc GBOB Semifinala ARTmania cu 18 performance-uri într-un maraton cum nu a mai văzut Sibiul. Regăsim în programul GBOB The Angels Kill the Pirates, The EMP, Eternal Fire, Fading Circles, For the Wicked, Hteththemeth, Hybrid Symphony, Nuvijan, Onenightstand, Rapture, Ringtone, Westfallia și Wildchild. Programul complet al evenimentelor se stabilizează pe website-ul dedicat festivalului ARTmania Sibiu 2015.

În Piața Mare, la aniversare, vor fi prezente cele mai apreciate mărci partenere ale festivalului Tuborg,  Jäggermeister, Cărturești, Get Music, Beauty of Pain, MiniRock, Niche Records, Leather&Laces, Eticheta Hand Made, Estat Shop, Jack Link’s și bineînțeles, standul de Merchandise Oficial ARTmania Festival. Programul public va începe la orele 14:00 în zilele de vineri și sâmbătă și se va încheia la miezul nopții. Pentru sesiunile de Meet & Greet vă rugăm să rămâneți aproape de website-ul și facebook-ul ARTmania Festival.

Săptămâna ARTmania Festival prezintă concerte, evenimente alternative, muzee, expoziții, lecturi, ateliere și petreceri tematice. Festivalul promovează și în acest an evenimente culturale derivate din cultura rock, în săptămâna 27 iulie – 2 august, sub deviza “10 ani de ARTmania Festival” powered by Tuborg. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Facebook Events: fb.com/events
Parteneri culturali: Muzeul Național Brukenthal, Dracula Film Festival, Complexul Național Muzeal ASTRA, Cărturești.
Parteneri organizare: Primăria Municipiului Sibiu, Tuborg România, Tent Event.
Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Cațavencii, iConcert, Nine O’Clock, Tribuna, Urban.ro, Info Music, 9AM, Sunete, Informația Harghitei, Metalfan, Rock Out, Mixtopia, Rockstage, Sibiu by Eventya, Let’s Rock, Ghid Sibiu, Orașul Meu, AnyPlace.ro, MusicNights, CalendarEvenimente, Ro Events, TeenArt Out Magazine, Mobzine.ro, Super Sound, Zelist Monitor, Trivago.