Formatii 2020

 

Amon Amarth

Amon Amarth a luat nastere in Suedia anilor 90, numele trupei fiind inspirat de povestile lui Tolkien. Dupa un inceput timid, in 1998 lanseaza primul album, Once Sent from the Golden Hell, care le-a adus recunoastere internationala, aprecierea fanilor metal si a popularizat legendele si mitologia nordica, ce stau la baza versurilor si inspiratiei trupei.

MAI MULT

 

 

My Dying Bride

My Dying Bride sunt pionierii genului doom metal, pe care il perfectioneaza si il promoveaza inca de la infiintarea lor in 1990. Trupa este cunoscuta pentru compozitiile elaborate, atmosfera intunecata pieselor dar si pentru prezenta lor scenica, care pare a fi luata mai degraba din lumea teatrului decat cea a muzicii.

MAI MULT

 

Clutch

Rockerii originali din Maryland, Clutch, au fortat limitele muzicii heavy rock inca de pe vremea cand cei patru membri au format trupa in liceu. Au fost categorisiti drept trupa hard rock, blues rock, southern stoner rock si alternative metal.

MAI MULT

 

 

Cult of Luna

Cult of Luna s-au format din ramasitele trupei Eclipse, tocmai in nordul Suediei la Umea. Trupa dezvoltat un melanj unic si elaborat de metalcore progresiv, cu note usor intunecate.

MAI MULT

Myrkur

Myrkur, termen care se traduce prin „intuneric” in islandeza, este numele proiectului muzical de black-metal si alter ego-ului artistei si fotomodelului danez Amalie Bruun.

MAI MULT

 

The Vintage Caravan

Cu o varsta medie de doar 23 de ani, rockerii islandezi de la The VIntage Caravan ne arata o maturitate demna de trupe care au fost in turnee timp de ani de zile. 

MAI MULT

© Copyright ARTmania Festival 2020. Toate drepturile rezervate.