Samael

SAMAEL (CH), proiect muzical nascut in 1988, intr-un buncar atomic din alpii elvetieni, continua de peste trei decenii sa inspire pasionatii de muzica, avand la activ peste 1.000 de concerte sustinute in intreaga lume.

 

Inceput Xy si Vorph ca un duet black metal, proiectul a reusit sa atraga atentia Century Media, label aflat in plina dezvoltare la acel moment, cu care a si lansat „Blood Ritual”, cel de-al doilea album marca SAMAEL. Au urmat „Ceremony Of Opposites” (1994), „Rebellion” (1995) si „Passage” (1996), fiecare nou material fiind acompaniat de turnee si de participarea la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri ale momentului, precum Dynamo, WOA sau With Full Force.

 

Creativitatea a continuat sa ii ghideze pe membrii trupei, aducand la lumina o serie de materiale precum „Eternal”, inregistrat in faimosul studio elvetian Mountain Studios (acum muzeu dedicat Queen), „Reign Of Light” (2004), „Solar Soul” (2007) si altele care au culminat cu „Lux Mundi” (2011), album ce incununeaza cei peste 20 de ani de existenta a formatiei si care reuneste toate abordarile, stilurile si personalitatile care se imbina pentru a forma ceea ce cunoastem noi sub numele de SAMAEL.

 

Calatoria muzicala, marcata mereu de explorarea si de integrarea unor noi elemente sau genuri, a ajutat la conturarea unei amprente specifice SAMAEL. Inceputurile black metal clasice au fost imbogatite de-a lungul timpului cu un mix de metal si industrial, asezonate cu influente electronice si simfonice, toate acestea fiind sustinute de ritmuri alerte, cadente martiale si de blast beat-uri. Un alt lucru care contribuie la conturarea sound-ului unic al SAMAEL este folosirea unui drum machine atat in studio, cat si in spectacolele live.

 

© Copyright ARTmania Festival 2022. Toate drepturile rezervate.