Un viitor mai bun pentru generatia tanara se naste in centrul Sibiului: ARTmania Festival, alaturi de Fundatia Hope and Homes for Children, asociatia “Pune mana pe chitara” si FEPRA arata ca se poate

ARTmania, unul din cele longevive festivaluri de rock din Romania, impreuna cu Kaufland Romania, anunta lansarea unui parteneriat cu Hope and Homes for Children pentru sprijinirea copiilor in nevoie aflati in grija fundatiei.

 

Pe durata festivalului, intre 22 si 24 iulie, Fundatia Hope and Homes for Children va fi prezenta in Piata Mare din Sibiu, unde va incanta rockerii mici si mari cu o serie de activitati alternative, distractive si educative – de la roata norocului cu premii, la face painting, baloane modelate si photo booth pentru imortalizarea amintirilor din festival, toate aceste activari putand fi gasite de doritori in coltul Hopes and Homes for Children din festival.

Vizual-ARTmania-Festival-Hope-and-Homes-2022.jpg (960 KB)

De asemenea, cei care doresc sa sustina proiectele fundatiei dedicate sprijinirii copiilor, o pot face donand la standul organizatiei, obiectivul acesteia fiind de a construi case pentru copiii aflati in sistemul institutionalizat si de a le oferi sansa de a creste intr-un mediu apropiat de cel familial. In plus, obiecte semnate de artisti ii asteapta pe cei care sunt prezenti la festival si vor sa sustina copiii talentati in muzica si pentru care este nevoie de ajutor pentru ca talentul lor sa fie cultivat.

 

“Suntem mandri ca ne putem alatura unei cauze atat de speciale. Parteneriatul pe care il incepem anul acesta cu prietenii de la Hope and Homes for Children ne da ocazia de a-i sustine in eforturile lor de a oferi copiilor si tinerilor institutionalizati sansa unei vieti normale. Inca de la lansarea festivalului, acum 15 ani, am crezut in puterea muzicii de a schimba destine, de a modela si forma viitori adulti, iar aceasta colaborare reprezinta inca un pas facut pentru transformarea acestui crez in realitate”, declara Codruta Vulcu, fondator si director al ARTmania Festival.

 

Initiativele dedicate sprijinirii dezvoltarii tinerelor generatii si apropierii acestora de zona muzicala continua cu colaborarea cu asociatia “Pune mana pe chitara”, devenita traditie inca din 2017. Pornita ca un experiment socio-cultural, “Pune mana pe chitara” isi propune educarea nonformala a copiilor sibieni, prin cursuri de chitara si de muzica, sprijinindu-i pe acestia in dezvoltarea unor noi abilitati sau in inceperea unei cariere muzicale.

 Revolver-ARTmania-2022-artistframe-1080x1080px.png (892 KB)

Pentru a contribui la sustinerea tinerelor generatii de muzicieni, in zona Rockwatch din cadrul festivalului, tinerii muzicieni si viitori rockstars inscrisi in program vor avea ocazia sa cante in fata publicului, expunandu-si munca, talentul, precum si ideile noi, curajoase.

 

Astfel, in zona Rockwatch din cadrul festivalului, tinerii muzicieni si viitori rockstars inscrisi in program vor avea ocazia sa cante in fata publicului, expunandu-si munca, talentul, precum si ideile noi, curajoase.Printre trupele care vor urca pe scena in cadrul proiectului desfasurat de asociatia “Pune mana pe chitara” ii amintim pe Revolver. Tinerii sibieni (toti muzicienii din trupa sunt liceeni) au inregistrat si lansat primul album anul trecut, in septembrie, si promit un show energic, cu influente metalcore, demn de scenele metal internationale. Piesele lor dau voce tinerei generatii, ridicand problemele cu care aceasta se confrunta: de la curajul de a se opune unui sistem opresiv, pana la maturizare si gasirea respectului de sine.

 

De asemenea, in baza acestui parteneriat, copii inscrisi in programul “Pune mana pe chitara” se bucura de acces gratuit in cadrul festivalului.

 

Inca de la prima editie, ARTmania s-a concentrat pe dezvoltarea unui festival sustenabil si pe reducerea amprentei sale de carbon. Pentru a pastra aceasta directie, ARTmania continua parteneriatul avut cu FEPRA pentru gestiunea responsabila si eco-friendly a deseurilor din festival.

Misiunea FEPRA este de a indeplini cerintele de reciclare ale pietei din Romania, lucrand indeaproape cu autoritatile locale si implementand cele mai noi tehnologii pentru crearea unor orase inteligente, in care cetatenii sa traiasca sanatosi si fericiti.

 

FEPRA va instala puncte de reciclat in cadrul festivalului, incurajand publicul sa colecteze separat si punand la bataie, prin concursul “Sustainability Rocks!”, premii “smart” pentru cei mai constiinciosi dintre festivalieri.

 

Festivalul ARTmania se desfasoara intre 22 si 24 iulie, in Piata Mare din Sibiu, din line-up-ul editiei aniversare facand parte: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament, Cult of Luna, Leprous, The Pineapple Thief, Stoned Jesus, The Vintage Caravan completate de Alternosfera, Bucovina, Dordeduh, Taine si de tanara trupa sibiana Revolver.

 

Abonamente si bilete pe zile pentru editia aniversara a Festivalului ARTmania sunt in vanzare pe artmaniafestival.ro, ambilet.ro, eventim.ro, entertix.ro si iabilet.ro. Toate abonamentele achizitionate pentru festivalul ARTmania in perioada 2019-2021 raman valabile pentru editia din 2022 a acestui eveniment, fara modificari suplimentare de cost sau de alta natura.

 

# # #

 

 

 

 

 

Despre ARTmania Festival:

 

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

 

De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Insa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

 

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

 

Fiind cel mai longeviv si mare festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei. 

 

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, cand pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian si Devin Townsend, la Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.

© Copyright ARTmania Festival 2022. Toate drepturile rezervate.