Fjørt

Istoria trupei germane de post-hardcore FJØRT a inceput in Aachen in 2012. Imediat dupa lansarea primului lor EP, sub umbrela Through Love Records, grupul a inceput sa castige rapid teren pe scena locala. Efervescenta creativa a continuat sa anime trupa, astfel ca, la foarte scurt timp, aceasta a lansat alte trei noi albume care au primit reactii pozitive.

Succesul le-a adus ocazia a de urca pe scena alaturi de cunoscute nume internationale in turnee sold-out, sa ofere show-uri care debordeaza de energie si sa miste multimile, in ciuda faptului ca Fjørt este compusa din numai trei membri. Daca, adeseori dupa atingerea succesului comercial, multe trupe aleg sa isi domoleasca ritmul si virulenta compozitiilor, optand pentru abordari mai sigure, Fjørt face exact contrariul.

Continua cu incapatanare sa experimenteze si sa exploreze noi cai de expresie muzicala, uneori greu de prevazut, ce oscileaza intre abordari agresive sau hardcore si directii pline de visare, caracteristice influentelor post-rock din sfera celor intalnite la Mogwai sau Envy.

© Copyright ARTmania Festival 2019. Toate drepturile rezervate.