Despre Festivalul ARTmania

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.   

De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Insa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, cand pe scena festivalului au urcat o serie de artisti si de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian si Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.      

In aceeasi perioada cu ARTmania Festival, la Sibiu a avut loc si East European Music Conference, prima conferinta dedicata industriei muzicale care i-a adus, ca vorbitori, pe unii dintre cei mai cunoscuti profesionisti din industria europeana de profil. Dupa doua editii in care peste 800 de persoane – participanti si invitati – din mediul cultural romanesc si european au schimbat idei si au impartasit concluzii, cea de-a treia editie continua inovatia pe piata romaneasca a evenimentelor de profil cu inca un program de avangarda: Romanian Music Export. Astfel, primul program romanesc din zona antreprenoriala care isi asuma zona de promovare si de export muzical la nivel european, ajunge la cea de-a doua editie si va fi disponibil pentru participantii si invitatii la conferinta. Biletele sunt disponibile aici: http://eemusic.ro/

ARTmania Festival este membru fondator AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe unii dintre cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well sau Twin Arts, printre altii.

© Copyright ARTmania Festival 2022. Toate drepturile rezervate.