Artisti 2022

mercyful-fate-thumb.jpg (20 KB)

Mercyful Fate

Mercyful Fate, una dintre formatiile care au facut parte din primul val de black metal de la mijlocul anilor 80 si care au exercitat o influenta de necontestat asupra unor nume precum Metallica, Exodus sau Kreator, si-a inceput povestea cu King Diamond (voce) si Hank Shermann (chitara) in 1981, in Copenhaga.

MAI MULT

 

thumb-transatlantic.jpg (41 KB)

Transatlantic

Trupa se va afla intr-un turneu european pentru promovarea celei mai recente creatii proprii, The Absolute Universe, un album despre care autorii insisi sustin ca este un concept complet nou: un dublu-album de peste 90 de minute, dar si o varianta mai scurta, de 60 de minute, care insa nu este doar o versiune editata a celei lungi, ci o creatie de sine statatoare.

MAI MULT

Cult of Luna

Cult of Luna s-au format din ramasitele trupei Eclipse, tocmai in nordul Suediei la Umea. Trupa dezvoltat un melanj unic si elaborat de metalcore progresiv, cu note usor intunecate.

MAI MULT

 

Testament

De-a lungul carierei de aproape 40 de ani, Testament si-a lasat amprenta asupra a generatii intregi de artisti, oferind in egala masura o mostenire impresionanta: 12 albume de studio (al 13-lea urmand in acest an), patru albume live, cinci compilatii, 12 single-uri si trei DVD-uri, ce insumeaza peste 14 milioane de discuri vandute in intreaga lume

MAI MULT

mdb-thumb.png (143 KB)

My Dying Bride

My Dying Bride sunt pionierii genului doom metal, pe care il perfectioneaza si il promoveaza inca de la infiintarea lor in 1990. Trupa este cunoscuta pentru compozitiile elaborate, atmosfera intunecata pieselor dar si pentru prezenta lor scenica, care pare a fi luata mai degraba din lumea teatrului decat cea a muzicii.

MAI MULT

 

leprous-thumb.jpg (70 KB)

Leprous

Leprous revin la ARTmania cu „Aphelion”, cel de-al saptelea album, mixat de Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves) si masterizat de Robin Schmidt (The 1975, Placebo), un material plin de energie, viata, libertate, ce a fost compus fara gandire excesiva sau perfectionism exagerat.

MAI MULT

the-pineapple-thief-thumb.png (59 KB)

The Pineapple Thief

Muzica trupei a fost adeseori comparata cu creatiile Radiohead sau Porcupine Tree. Piesele lor reusesc sa imbine insa intr-un mod inedit esentele prog, indie rock cu tonalitati sofisticate desprinse din zona pop. 

MAI MULT

 

pain-of-salvation-thumb.jpg (57 KB)

Pain of Salvation

Pain of Salvation revin pe scena din Piata Mare dupa sase ani de absenta, aducand cel mai recent album, „Panther”, un material ce exploreaza adancimi si semnificatii inca neatinse si care este dedicat tuturor celor neintelesi. 

MAI MULT

thumb-bucovina.jpg (47 KB)

Bucovina

Bucovina, o prezenta bine-cunoscuta pe scena romaneasca, a debutat ca trio in 2000, cu un sound vinking-black. Mai tarziu, expresia sa muzicala s-a dezvoltat intr-o combinatie rafinata de elemente folk mixata cu tematici black si heavy metal.

MAI MULT

 

the-vintage-caravan-thumb.png (71 KB)

The Vintage Caravan

Cu o varsta medie de doar 25 de ani, rockerii islandezi de la The VIntage Caravan ne arata o maturitate demna de trupe care au fost in turnee timp de ani de zile.

MAI MULT

Taine

Taine, o cunoscuta trupa romaneasca cu peste 300 de showuri live in cei peste 25 de ani de existenta isi ia numele de la "taina", care inseamna mister sau lucruri ascunse.De la demo-ul "The Light of the Truth" (1994), pana la EP-ul "Decade of Metal" (2004) si EP-ul "Resurrection" (2013), stilul Taine a evoluat continuu, imbogatindu-si show-ul multimedia cu sincronizari ale proiectiilor video cu momentele de pe scena.

MAI MULT

 

dordeduh-thumb.jpg (38 KB)

Dor de Duh

Sunt un nume ce nu mai are nevoie de prezentari, o trupa ce contribuie de un deceniu la dezvoltarea scenei muzicale romanesti si care a impresionat anul acesta critica de specialitate la nivel international in urma lansarii „Har”, un album mixat si masterizat de catre Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, Soilwork, Moonspell, Kreator, Ihsahn, Dark Tranquillity)

MAI MULT

© Copyright ARTmania Festival 2022. Toate drepturile rezervate.