Amon Amarth

Amon Amarth a luat nastere in Suedia anilor 90, numele trupei fiind inspirat de povestile lui Tolkien. Dupa un inceput timid, in 1998 lanseaza primul album, Once Sent from the Golden Hell, care le-a adus recunoastere internationala, aprecierea fanilor metal si a popularizat legendele si mitologia nordica, ce stau la baza versurilor si inspiratiei trupei.

Doar un an mai tarziu au lansat The Avenger, pentru ca in 2008 sa vina cu materialul care le-a marcat cariera, Twilight of the Thunder God fiind albumul care le-a cimentat cariera internationala.

Trupa a lucrat la foc automat, asa ca in 2010 veneau cu cel de-al optulea album de studio, Surtur Rising, pentru ca in 2013 sa revina cu Deceiver of Gods. Fiecare lansare de album a fost urmata de cate un turneu de promovare pentru a-si intalni fanii din intreaga lume, mai ales ca succesul Amon Amarth nu s-a limitat doar la Europa, fanii nord- americani si nu numai fiind incantati de muzica suedezilor si de mitologia nordica. In 2016, Amon Amarth au spart traditia albumelor pe care le-au lansat si au venit cu un material concept. Abordarea muzicala a fost diferita fata de ceea ce fanii se asteptau de la favoritii lor, trupa introducand si influente din zona melodic metal si chiar incluzand un featuring cu Doro Pesch. Cel mai recent material al vikingilor suedezi a fost lansat in 2019, iar criticii il considera unul dintre cele mai bune albume lansate de Amon Amarth de la Twilight of the Thunder Gods incoace. 

© Copyright ARTmania Festival 2020. Toate drepturile rezervate.