Alternosfera

Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, avand in prezent doar 3 persoane din formula initiala: Marcel, Marin si Dumitru.
In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

Primul album, "Orasul 511" a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio si televiziune din Romania.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza "Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui 2008 lanseaza EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

Arhitectul din Babel” este cel de-al saselea album al trupei. A fost lansat in 2019 printr-un show de proportii la Romexpo si cuprinde piesele "Lucis", "Fantanile", “Amanet” etc.

Prestatia artistica, show-urile mereu explozive, energia debordanta si numarul extrem de mare de fani prezenti la concerte au facut ca Alternosfera sa devina un "etalon" pentru zona de rock si alternative de la noi din tara. De-a lungul timpului, trupa a sustinut sute de concerte in Romania si Republica Moldova, lansand pana in prezent 6 albume si un EP.

© Copyright ARTmania Festival 2022. Toate drepturile rezervate.