Möbius

Mantra ce anima duo-ul slovac Möbius este una care surprinde in numai cateva cuvinte sentimentul care descrie, de cele mai multe ori, realitatea societatii contemporane: vorbele sunt de prisos, iar linistea si vidul intern pe care ni-l provoaca este adeseori inconsolabil. In ciuda aparentelor, intre formatie si topologie exista o stransa legatura.

 

Numele „Möbius” vine de la cel al inventatorului acestei discipline, Ferdinand Möbius. Rigoarea si precizia matematica, preocuparea pentru plasarea in spatiu a obiectelor cu proprietati speciale se regasesc, in esenta, si la acest grup. La fel ca stiinta care i-a inspirat, Möbius acopera o gama larga de frecvente, cochetand in calatoriile lor muzicale cu influente de stoner rock, doom sau sludge metal (subgen al muzicii heavy metal care imbina elemente de doom metal si hardcore punk, uneori incorporand influente din grunge si noise rock).

Cel de-al patrulea album al trupei, „The Magic of Macabre”, care a urmat demo-ului „Path of Nothingness”, sta dovada pentru complexitatea incapatanata si tonurile riff-urilor intunecate si agresive pe alocuri, completate de ritmuri care definesc mantra duo-ului slovac.

 

 

© Copyright ARTmania Festival 2019. Toate drepturile rezervate.