Wartime

wartimeIn anii 90 Stanislav Stanchev/ a.k.a. Stumpy/- chitara si voce , Nikolai /a.k.a. Spyro/-chitara si Angel /a.k.a. Geko/-tobe, formeaza trupa de thrashmetal Wartime.  Prima melodie a trupei a fost inregistrata pe 31 Octombrie 1995 si se intituleaza Perfect World”, iar sesiunile de inregistrari au avut loc in studioul „City” din Sofia,  basul la aceste sesiuni fiind interpretate de Stumpy. Pana la sfarsitul anului 1995 basistul Georgi / a.k.a.Evil / s-a alaturat trupei in calitate de membru permanent;pe 15 ianuarie 1996, trupa a inregistrat piesa „On The Edge Of Time”.

Dupa mai multe modificari de nume si line-up, “Wartime” a fost ales ca nume permanent al proiectului. Doua piese noi (“Neverending” si “Divide Et Impera”) au fost inregistrate in „Cassandra”, studio in orasul Levski. Trupa a avut mai multe concerte, fara insa a neglija repetitiile. In primele luni ale anului 1998 trupa s-a destramat, iar proiectul a stagnat pana in anul 1999. Stumpy a adunat cativa muzicieni talentati si a participat la diferite festivaluri (Svoge Open Air, Ljulin Stock, KirkOff Rock), noul lineup incepand un turneu prin tara sub numele de Zero Tolerance.

In 1999, trupa a revenit la numele sau initial, iar noul line up al trupei a dat contur ideilor lor prin eliberarea demo-ului „Entrapment”, in 2000. Acest eveniment marcheaza renasterea oficial a trupei Wartime. Dupa acesti cativa ani de reajustari, trupa a stabilit deja un stil propriu, care a fost descris in numeroase ocazii ca thrash-power-death cu elemente progresive. In urmatorii ani, trupa schimba lineupul, incercand diferiti muzicieni talantati si participa la diferite festivaluri de metal, emisiuni TV (Fraktura) si cantari in cluburi. In aceasta perioada, singurul membru original si liderul Wartime este Stumpy, care rafineaza stilul si tehnicile sunetelor, iar in martie 2006, trupa inregistreaza cel de-al doilea demo Wartime, care include doua piese noi: The Drifter” and “Preordained Game”. In vara anului 2007, Stumpy si bateristul actual Wartime: Velizar Bolchev (ex-Vile, ex-Regres) transforma sala de repetitii Wartime intr-un studio de inregistrare pe care il numesc „Warzone”.

In iulie 2008, “warboys” incep inregistrarea primului lor album in „Warzone” studio. Albumul este numit “Against Destiny” si lineupul trupei este: Stumpy – chitara si voce, Velizar – tobe, Lyubo / aka Chewbacca / de la Virus-chitara si Stefan / aka-Techo / – bas. Materialul a fost compus din 9 piese – 6 piese vechi refacute si 3 piese complet noi, numite: „Bequest”, “Awareness”, si piesa instrumentala „7 years” – un cantec dedicat luptei lungi si persistente a trupei. Albumul a fost produs de Stumpy si Wartime. Dupa inregistrare, materialul a fost editat de Alex Azzali, un magician de sunet italian, care este cunoscut pentru munca sa cu artisti ca Steve Di Giorgio, Blaze Bailey, Last Hope, Korozy, Mortuari Drape, Katarakt, Mellowtoy si multi altii. Albumul a primit critice pozitive si a fost apreciat de site-uri si posturi de radio bulgaresti si straine.

Stilul trupei a fost descris ca thrash combinat cu elemente de death si metal progresiv. Muzica lor a fost asociata in mod incontestabil cu vortexul complex de sunete, solo-uri si riff-uri prezente in album. In acest moment, trupa a inceput un turneu lung in Bulgaria. Trupa a lansat o editie speciala a albumului, care a fost considerata a fi una dintre editiile cele mai rafinate, atat din punct de vedere al sunetului cat si al aspectului. In 2010, trupa a suferit mai multe schimbari in lineup, iar in prezent este formata din Stumpy (chitara si voce), Ivan (voce), Antonio / ex-Progression / (bas) si Velizar (tobe). Wartime, in prezent, pregateste al doilea album, care va include note progresive, combinate cu sunete de death si thrash metal. Formatia continua sa experimenteze diferite combinatii de voce melodica (Ivan) si voce agresiva (Stumpy), riff-uri groase amestecate cu bas si solo-uri de chitara, in incercarea lor de a atinge un stil matur si original, care le va permite sa-si continue cu succes calatoria lor metal.