Trail of Tears

trail-of-tears-promo-pic-1-2012Norvegienii din Trail of Tears canta din ’94, dar nu au fost niciodata in Romania cu toate ca au aici o multime de fani. Declarau intr-un interviu pentru metalhead.ro in 2007 ca vor foarte mult sa concerteze la noi. Cu sase albume realizate pana in prezent si unul nou aproape gata de lansare, artistii din Trail of Tears sunt pregatiti pentru intalnirea din Piata Mare a Sibiului anului 2012.

Trail of Tears are o istorie impresionanta. A inceput ca o formatie de coveruri intr-un oras din sudul Norvegiei. Natt, numele initial, canta piese Pantera si Sepultura, iar Ronny a devenit vocalistul trupei la varsta de saiseprezece ani pentru ca «ii placeau vocile extreme». Dupa aparitia primului Demo, trupa semneaza cu o casa de discuri si se redenumeste Trail of Tears, un nume propus de un fost chitarist interesat de istoria indienilor nord americani: «aveam 16 ani, pentru cei mai multi dintre noi insemna doar un nume bun».

Cel de-al doilea album, „Profundemonium” (2000) este urmat de noi schimbari in trupa, solista fiind inlocuita de Catherine Paulsen, vocea care va canta in Trail of Tears pana in 2003. In aceasta perioada este produs, lansat si promovat, albumul „A New Dimension of Might”. Urmatorii ani inseamna lansarea albumului „Free Fall into Fear” pe care vor canta numai voci masculine si plecarea in bloc a membrilor in 2006, chiar inainte de lansarea materialului cu numarul cinci, “Existentia”.

Ronny Thorsen anunta intoarcearea solistei Catherine Paulsen in 2007, iar in 2009 readuce Trail of Tears in atentia publicului Metal cu albumul „Bloodstained Endurance”. Daca in 2010 concertele lor se desfasurau in mare parte in Olanda si Norvegia, dar vizitand si MetalCamp-ul din Slovenia si Brutal Assault-ul cehesc, Trail of Tears vor cuceri China si Taiwanul in Noiembrie si Decembrie 2011.

Trail of Tears au anuntat la sfarsitul lunii Septembrie 2011 ca inregistrarile pentru noul material s-au incheiat: „Avem un album extraordinar si de abia asteptam sa il impartasim cu toti fanii. Niciodata inregistrarea unui material nu a implicat atat de mult efort.” Fanii Trail of Tears vor asculta si piese noi la ARTmania 2012.

[g-gallery gid=”2016″ random=”0″ watermark=”0″]