Tiarra

TIARRA_webTrupa Tiarra apare in anul 2004 in Bucuresti.

Dupa multe schimbari de componenta si stil, Tiarra se stabilizeaza la o formula de 8 membri, actuala componenta fiind alcatuita din:

Anda Pomponiu- Voce
Alex „Indianu” Pantea- Voce
Ionut „John” Pomponiu – Clape
Tudor Scanteie- Chitara
Iuliana Gheorghe- Violoncel
Corina Gheorghe- Vioara
Adi Comorasu-  Chitara Bass
Cristi „Wracka” Racasanu- Tobe

Materiale discografice:

Drama Per Musica – 2005, Demo – Self Produced, Romania
Post Scriptum- 2008, Full length –  Alphawinter (Omvina) Records, Germany
Le Monde Des Tenebres – 2012, EP – Self produced, Romania

Genul musical:

Stilul Tiarra se incadreaza in aria gothic metalului, insa imbina si elemente de death, black, doom, darkwave, progessive precum si aspecte ale metalului modern.
Versurile Tiarra se bazeaza pe experientele proprii membrilor si exploreaza dualitatea si antagonismul sentimentelor umane.

Concerte si festivaluri:
Tiarra are in palmares zeci de concerte de club si in aer liber, in Bucuresti si alte orase din tara, atat ca headline cat si ca formatie in deschiderea unor trupe de top (Lake Of Tears, Diary Of Dreams, Theatre Des Vampires, Galadriel si majoritatea numelor cunoscute autohtone), precum si prezente pe scenele multor festivaluri (OST, Artmania, Zilele Bucurestiului la Viena, Top T, White River Fest, etc).

Ce ne defineste?

Gothic metalul sta la baza trupei Tiarra, trupa care imbina instrumente specifice metalului cu instrumente clasice. Riff-urile de chitara si sunetul pregnant si cald al violoncelului, viorii, sound-ul clapelor, pot crea contraste sau legaturi subtile. Stari contradictorii, rezonante, momente energice sau evident melancolice incorporate in influente doom, dark, progressive sau symphonic traverseaza compozitiile trupei. Mesajul pieselor e, de obicei, unul dur si nu prin limbajul folosit ci mai degraba prin starile pe care le descrie sau le induce. Agresivitatea e data de intensitatea emotiilor, nu de cuvinte ce pot fi taioase, dar de multe ori goale. Versurile stabilesc legatura, canalul de comunicare dintre muzica si cei dispusi sa asculte, pentru ca intotdeauna e nevoie de o poveste, fie ca surprinde de la un simplu moment pana la o intreaga lume, fie reala, fie una imaginara. Ne regasim de multe ori in cea reala pentru ca rezonam si semanam cand e vorba de sentimente iar in cea imaginara putem fugi usor de cea reala unde ne putem crea noi povesti, secrete sau emotii impartasite cu altii. Muzica poate fi cu siguranta o poarta intre aceste doua lumi. Opt instrumente, opt oameni care umplu scena, la clape John, Anda si Alex la voce, Tudor la chitara, Adi la bass, Iulia si Corina la violoncel si vioara, Cristi la tobe.