Tagma

Tagma 1Trupa Tagma s-a format in Sibiu in vara lui 2009, dupa incheierea proiectului “Buricul Pamantului”, cuprinzand o parte din membrii fostei trupe si anume: Adi – tobe, Flory – vioara/clape si Vio voce/chitara. Pentru a fi in formula completa, mai trebuia un bas, asa ca au  cooptat un membru nou, in persoana lui Ionut.

Idei erau, elanul si avantul tineresc dadeau pe-afara, asa ca s-au apucat de repetitii initial pentru a reface unele din piesele de la fostul proiect, iar ulterior sa puna cap la cap propriile idei si “viziuni” care deja se conturau in cateva piese in numeroasele sesiuni de repetitii in care erau implicati.

Pana in iarna aceluiasi an s-au adunat 10 piese cu care s-au gandit sa “sparga gheata” cuprinzandu-le pe un prim album. Zis si facut, asa ca au inceput inregistrarile celui ce avea sa fie albumul de debut al proiectului “TAGMA”.

„Scriem despre dragoste, nu ne ferim nici sa dam indemnuri, abordam uneori si un fin si usor protest impotriva a tot ce merge prost in lumea asta (si credeti-ne sunt destule lucruri la care putem face referire, mult timp de acum incolo), declara membrii Tagma.

Albumul intitulat “Omul fara fata” a fost realizat sub egida casei de discuri Soft Records si a fost lansat cu succes in Sibiu si Bucuresti, printr-o serie de concerte in cluburile locale.
A urmat realizarea de videoclipuri la doua din piesele de pe acest album: “Timpul” – realizat cu ajutorul Sound Art Studio si “Carabusul” – realizat de Soft Records.
In scurt timp, trupa a avut ocazia sa se faca remarcata pe numeroase scene ale festivalurilor de la noi din tara: Global Battle of the Bands, Art-Mania Festival, Stufstock – Vama Veche (new commers), Fan-Fest Rosia Montana, Posada Rock Festival.
Apar si primele aprecieri concrete la adresa trupei si anume: obtinerea locului 2 la Posada Rock Festival – editia XIV si accederea pana in finala la Global Battle of the Bands – 2011, urmate de cucerirea locului 1 la editia urmatoare a Posada Rock Festival din 2012.
Ceea ce ne motiveaza este dorinta de a ne face cunoscuti si de a transmite un mesaj iubitorilor de gen. Scriem despre dragoste, nu ne ferim nici sa dam indemnuri, abordam uneori si un fin si usor protest impotriva a tot ce merge prost in lumea asta (si credeti-ne, sunt destule lucruri la care putem face referire mult timp de acum incolo).
Ce sa zicem despre noi? … Am crescut ca artisti in diverse proiecte, ne-am maturizat si dorim sa ne desavarsim in acest proiect numit TAGMA, in care punem mult suflet, pasiune si energie.