Pain

PainPain este un proiect „industrial metal” din Suedia. Conceptul initial a pornit ca un hobby sustinut de Peter Tägtgren a carui idee a fost sa imbine stilul metal cu influentele techno. Tägtgren este in acelasi timp vocal-chitarist al trupei Hypocrisy si producator in propriul sau studio, The Abyss.

Influentat de albumul Soul of a New Machine produs de Fear Factory, Peter a decis sa lanseze Pain. Initial, Pain a fost gandit sa functioneze precum o trupa „heavy metal” in care Tägtgren ar fi cantat la toate instrumentele, dar intr-o zi o intamplare a schimbat proiectul pentru totdeauna. „Am luat un calculator si am inceput sa ma joc cu ritmuri digitale care au generat tot felul de rezultate”, spunea Peter. „Dintr-odata, am inceput sa fac acest gen de muzica, oricum ar fi ea numita. A fost un simplu experiment realizat din dorinta de a produce ceva diferit. Singura muzica pe care o facusem pana atunci era fie black, fie death metal, iar eu vroiam mai mult si m-am gandit sa incerc si altceva mergand catre sunete electronice.”

[g-gallery gid=”3559″ random=”0″ watermark=”0″]

Albumul de debut a fost lansat in 1997, iar de atunci Pain a produs inca cinci albume si un DVD. Ultimul album Pain, „Psalms Of Extinction” prezinta loop-uri de percutie intro versiune cel putin originala; de exemplu, „un loop a fost inregistrat din sunetul emis de chitara in timp ce era deconectata”, iar pe album sunt frecvent intalnite inovatii de acest gen. La inceputul lunii februarie 2006, blabbermouth.net anunta semnarea contractului dintre Pain si Roadrunner Records. In prezent, Pain apartine casei de discuri Nuclear Blast Records si se afla in turneu mondial impreuna cu Nightwish.

Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul Artmania 2009 este organizat in parteneriat cu Primaria Sibiu, Consiliul Local Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu. In ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanta printre care HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Trupele care au confirmat participarea la editia din acest an sunt: Nightwish, Opeth, My Dying Bride, Pain si Tristania.