Die Toten Hosen

DieTotenHosen_Promo_bw_by_Matias-Corral_micDie Toten Hosen are un palmares impresionant dobandit in 30 de ani de experienta: 14 albume de studio, peste 1.000 de concerte si 15 milioane de albume vandute.

Die Toten Hosen, asa cum nemtii inteleg sintagma in sensul de plictiseala, a avut mare grija sa-si traiasca la maxim zilele si sa agite spiritele in Germania si nu numai. Aproape in fiecare an al carierei, Die Toten Hosen a zguduit pamantul prin ritmuri, mesaje sau pur si simplu, atitudine punk. De-a lungul istoriei, Die Toten Hosen si-a exprimat atasamentul fata de orasul natal prin diverse actiuni. In vara anului 1995, membrii trupei au concurat in competitia sportiva „Powerplay des Wahnsinns”, formand o echipa alaturi de membrii lotului de hochei „Düsseldorfer EG Metro Stars” impotriva finlandezilor „Leningrad Cowboys”, sustinuti de nationala de hochei a Finlandei. In aceasta perioada “DEG Metro Stars” a condus in mare parte clasamentul national, in 1991 clasandu-se chiar pe locul doi in Eurocup; echipa poarta pe tricourile oficiale sigla Die Toten Hosen.

Astazi, Muzeul de Arta Moderna din New York, MoMA, expune o fotografie uriasa realizata in timpul unui concert Die Toten Hosen semnata de artistul Andreas Gursky. Numerosi artisti au preluat piesele lor, iar in 2002 si 2005 trupa a concertat la cel mai mare festival din Europa: Przystanek Woodstock; peste 400 de mii de spectatori. In 2010 au cantat in Asia Centrala si asa s-au afirmat ca prima trupa straina pe o scena din fosta republica sovietica a Tajikistan-ului. In acelasi an, trupa a concertat si in Orientul Mijlociu, respectiv in Amman, Jordan.

[g-gallery gid=”2011″ random=”1″ watermark=”0″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.