Lacuna Coil incepe inregistrarile pentru un nou album

47_bigfrom Blabbermouth.net

Trupa italiania de hard rock/metal Lacuna Coil a intrat in studio pentru a incepe inregistrarile la materialul ce urmeaza albumului din 2009, Shallow Life, si care va fi lansat in toamna prin intermediul casei de discuri Century Media Records. Grupul lucreaza din nou cu producatorul Don Gilmore (Pearl Jam, Linkin Park, Bullet for My Valentine), insa de data aceasta inregistrarile au loc in Italia natala pentru a pastra natura personala a noului material.

Muzica a fost pentru noi, de data aceasta, refugiul din calea unora dintre cele mai intunecate zile, si de aceea pieesele au o asemenea varietate de sentimente, unele dintre ele sunt foarte agresive, poate cele mai puternice pe care le-am compus, altele sunt intense, incarcate cu finetea emotiilor intunecate, dar exista totusi un spatiu mic pentru lumina de la capatul tunelului, spune Andrea Ferro, vocalistul Lacuna Coil.

Sunt intrebat daca ne vom intoarce la inceputurile noastre muzicale sau vom face un alt pas intr-o noua directie.  Sincer, eu simt ca aceasta este un album suta la suta Lacuna Coil si asta conteaza de fapt pentru mine. Energia pe care o avem cu Don in studio este imensa si sunt pregatiti sa dam lovitura.

Impreuna am facut atat de multe lucruri intre Shallow Life si albumul acesta, adauga solista Lacuna Coil, Cristina Scabbia. Avem o multime de experiente diferite intre noi. Am fost iubiti si raniti, am crescut, am scazut putin in sinea noastra incercand sa ne mentinem pe linia de plutire, dar ne-am dezvoltat si suntem in viata. Inca nu imi vine sa cred cum toata energia dintre noi devine din ce in ce mai puternica, dar probabil asta in seaman in final o familie.

Incepand cu aceasta saptamana, Lacuna Coil vor raspunde intrebarilor trimise pe fansiteul oficial EmptySpiral.net.

Dupa ce Lacuna Coil va fi terminat inregistrarile pentru noul album, trupa va petrece vara pe scenele celor mai importante festivaluri ale verii, printre care Greenfield, Graspop, Metal Meeting si Sonisphere Spania.

Pentru noi vara inseamna energia extraordinara pe care o primim din partea fanilor care dau din cap si sar cu noi in concerte, spune Cristina. De abia astept sa fiu din nou pe scena alaturi de Lacuna Coil. Sa fiti acolo pentru ca sigur o sa va dam pe toti pe spate.

Cand a fost intrebata in 2010 despre soundul noului album, Cristina a  raspuns revistei Kerrang!: este in continuare un sound rock. Imi place directia pe care am luat-o odata cu Shallow Life, si va fi in aceeasi maniera. Inca iubesc metalul pana la moarte, dar in acest moment prefer rock-ul. Imi place ca pot in album lucruri diferite care nu sunt neaparat din metal pentru ca imi place felul in care se contamineaza sunetele. Imi place ca muzica este intr-o continua evoluties si ca esti liber sa iei orice sonoritati si sa le mixezi impreuna.

Despre alte suprize pe care le-ar putea avea in maneca, Cristina raspunde: in acest moment chiar nu stiu. Nu planificam asa ceva pentru ca pe de o parte ne place sa ramanem fideli sunetului classic dar pe de alta mie imi place sa fac ceva complet diferit si sa iau oamenii prin surprindere. De-a lungul anilor am invatat ca nu poti face pe toata lumea fericita. Daca ramai clasic, vor fi cei care vor spune ca nu aduci nimic nou, iar daca esti inovator, oamenii se vor plange si vor spune ca te-ai vandut sau ca ai luat-o razna. Pot spune cu sinceritate ca nu imi mai pasa. Vrem sa fim liberi sa facem tot ceea ce ne dorim. Ne place rock and roll-ul si iubim metalul, dar nu vrem sa ne impunem limite in munca noastra.