Lacrimosa la ARTmania 2008

lacrimosaGamma Ray si-a anuntat participarea la ARTmania Festival 2008 si cei de la Lacrimosa (Germania) au confirmat ca vor completa line-up-ul festivalului de la Sibiu, urmand sa urce pe scena in data de 18 iulie.

Lacrimosa este o trupa cunoscuta atat pentru stilul inconfundabil, care imbina melancolia cu duritatea si metalul cu muzica simfonica, cat si pentru carisma celor doi membri. principali. Duo-ul sot si sotie format din Tillo Wolf si Anne Nurmi electrizeaza publicul atat prin voce cat si prin prezena scenica.

Printre altele, cei de la Lacrimosa au la activ o colaborare cu faimoasa London Symphony Orchestra, 9 albume de studio de mare succes si turnee mondiale care au inclus Europa, America Centrala si de Sud.

Dupa ce de-a lungul anilor albumele trupei au ocupat cele mai inalte pozitii ale topurilor de gen din intreaga Europa, dar mai ales in Germania, Lacrimosa si-a lansat ultimul album intitutal „Lichtgestal” in 2005, lansarea marcand si aniversarea de 15 ani a trupei. Albumul a fost apreciat ca trasand noi frontiere pentru genul gothic metal.

De la inceputul anului 2008 cei de la Lacrimosa sunt in studio, inregistrand cel de-al zecelea album. Tot anul acesta, pe langa ARTmania Festival 2008, cei de la Lacrimosa vor fi cap de afis la Blackfield Festival in Gelsenkirchen, Germania.