Sesiuni de autografe cu fanii la ARTmania Festival Sibiu 2016

cropped-logo-512px.png

Fără bilete, regula principală fiind intrarea in ordinea sosirii. Vom extinde sau scurta timpul fiecărei sesiuni în funcție de programul strâns al artiștilor și posibile dar puțin probabilele întârzieri.

Vineri
Stonelight 17:00
Psycholies 18:00
Katatonia 18:30
Foreshadowing 20:10
Mellowtoy 20:30
Black Peaks 21:40
Heretic`s Dream 22:00

Sâmbătă
Vespera 16:00
Avenue Lie 16:50
Fallen Arise 18:00
Ihsahn 18:30
Hteththemeth 20:40
Pain Of Salvation 22:10
Poemisia 22:30

ARTmania Festival Sibiu 2016, o ediție dedicată cunoscătorilor

Official artwork_july

Katatonia, Ihsahn, Pain of Salvation și Solstafir sunt în topul concertelor ce vor avea loc în timpul celei de-a 11-a ediții ARTmania Festival Sibiu. În plus, în weekend-ul 29-30 iulie 2016, Piața Mare din Sibiu va găzdui două scene, pentru prima dată în istoria festivalului, accesul publicului fiind gratuit și în acest an. Printre noile confirmări regăsim și Poemisia (IT), Heretic`s Dream (UK-IT), Avenue Lie (IT), Hteththemeth (RO), Mellowtoy (IT), Psycholies (IT). Vespera (RO) și Stonelight (RO) sunt parte din festival, fiind selectate prin platforma GBOB România.

Katatonia revine în România, în premieră pe scena ARTmania Festival, vineri, 29 iulie. Despre ultimul album, lansat pe 20 mai 2016, formația declara: “albumul este probabil tot ceea ce am visat vreodată să transmitem, fără ca măcar să conștientizăm. Este o călătorie plină de aventuri printre elementele caracteristice Katatonia, reluate acum pentru a amplifica moștenirea noastră muzicală.”

Ihsahn este bine cunoscut pe scena internațională pentru colaborarea sa cu formația de black metal Emperor, chiar dacă în prezent s-a dedicat albumelor sale solo. Cel mai nou material de studio, Arktis, a fost lansat pe 8 aprilie, dată la care a confirmat și participarea la ARTmania Festival Sibiu 2016, o surpriză frumoasă pentru fanii săi din sudul europei. Ihsahn e un nume cu putere în conștientul colectiv Metal. Pe de o parte există trecutul său, forjat în întunericul nordic al Norvegiei: Emperor, una dintre cele mai respectate trupe din istoria black-metalului și, pe de alta parte, ca o eliberare de intuneric, aproape paradoxal, proiectul lui solo, progressive asociat cu Mikael Åkerfeldt – Opeth, Jørgen Munkeby – Shining și Devin Townsend.

Pain of Salvation sunt bucuroși să își revadă fanii din România și le dau întâlnire acestora pe data de 30 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Stilul lor se caracterizează printr-un sunet de chitară accentuat, puternic, cu o gamă vocală largă, cu multe schimbări rapide între pasajele dure și cele ambientale susținute printr-o experimentare poliritmică. O altă marcă a suedezilor este crearea fiecărui album ca unul conceptual. Câteva dintre temele abordate includ războiul și efectele lui asupra familiei și umanității, problemele de mediu, cum ar fi energia nucleară, formarea individului, natura divinității, umanitatea sau existența.

Solstafir, trupa islandeză de post-rock/metal, sosește pentru prima dată la Sibiu, pe scena ARTmania Festival. Grupul, a devenit un succes internațional după lansarea unor albumului “Köld” și “Svartir Sandar”, și a arătat de-a lungul timpului că nu există limite muzicale. Solstafir oferă un melanj atipic de texturi și sonorități reunite în melodii ce nu pot fi limitate prin încadrări stilistice.

În 2014, trupa a lansat un “Ótta”, un album atemporal, bazat pe timp, după spusele solistului Aðalbjörn Tryggvason. Albumul are ca esență un concept aparte, mistic, numit “Eykt” (opt), un sistem vechi de măsurare a timpului potrivit căruia cele 24 de ore ale zilei sunt împărțite în câte opt intervale, fiecare dintre ele deținând un nume specific iar “Ótta” fiind acea perioadă din zi care corespunde orelor 3–6.

La finalul anului trecut, Solstafir a revenit în atenția scenei muzicale internaționale cu un nou videoclip realizat pentru „Midaftann” („Miez de vară”), una dintre piesele cu sound melancolic și răscolitor, incluse pe ultimul lor album. „Midaftann” reia laitmotivul întregului album, teama, izolarea friguroasă exprimentată în diferite modalități și ne vorbește despre „cum e să rătăcești în întuneric. Să joci șah cu moartea, să fii ars de sare, să te îneci în ultimul val de păcate și să te întorci acasă, navigând după razele lunii”.

La ARTmania Festival, Solstafir va oferi iubitorilor de muzică un show special și mistic susținut sub razele lunii care vor lumina decorul perfect pentru muzica trupei: piața centrală a vechii cetăți medievale transilvănene.

The Foreshadowing, proiectul doom-metal din Italia, a surprins scena muzicală internațională încă de la albumul lor de debut “Days of Nothing”, un amestec emoțional de doom gotic și death metal melodic. Următorul material, “Oionos”, a adăugat armoniilor inițiale noi elemente și influențe muzicale, fiind întâmpinat, la rândul său, cu recenzii entuziaste de majoritatea publicațiilor de profil, fiind, de asemenea, numit „albumul lunii” de revista germană „Zillo”. “Oionos”, în traducere “pasăre de pradă” sau “pasăre prevestitoare” (numele vulturilor pe care vechii greci îi urmăreau pentru a prezice viitorul), readuce în prim plan tema abordată pe albumul de debut: Apocalipsa.

Din acest motiv, noul abum a ajuns să fie considerat de membrii trupei drept cel de-al doilea capitol al apocalipsei descrise prin melodiile lor. Anul acesta, zidurile medievale ale cetății Sibiului vor răsuna sub vibe-urile muzicii The Foreshadowing, plină de emoții, melancolică și întunecată, ca lumea în care trăim și ca atmosfera vechilor povești ce se ascund între aceste fortificații.

Fallen Arise, un proiect symphonic gothic metal din Grecia, a cucerit scenele naționale și regionale, producând trei albume primite cu entuziasm de public. Cel mai nou album al trupei, „Adeline”, reunește o serie de piese intense, complexe, cu sound matur. Muzica lor te conduce într-o călătorie prin lumi aparte, iar vocile te trimit cu gândul la duete de tipul „frumoasa și bestia”. De-a lungul carierei sale, trupa s-a făcut remcarcată prin tranzițiile și îmbinările fine ale părților de metal symphonic cu notele gotice și ale influențelor atmospheric rock cu elemente extreme, mai dure. Pasajele simfonice incluse în piesele albumului „Adeline”, desăvârșite în colaborare cu Opera Națională a Greciei și Orchestra de Stat din Atena, vor surprinde artmaniacii prin delicatețea tonalităților ce vor răsuna în Piața Mare a Sibiului

Cea de-a 11-a ediție ARTmania Festival, găzduiește și în acest an Semifinala Regională a concursului muzical GBOB România (Global Battle of the Bands – Bătălia Mondială a Formațiilor organizată anual în peste 30 de țări de pe 5 continente). În cadrul acestui eveniment organizat joi, 28 iulie în Oldies Pub din Sibiu, publicul va avea ocazia să descopere noi formații, să asculte muzică nouă, actuală, originală și live aparținând unei game largi de genuri muzicale.

Festivalul ARTmania este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu. Vă așteptăm la Sibiu în ultima săptămână a lunii iulie pentru a fi parte din ARTmania Festival 2016!

Inscrieri GBOB ARTmania

GBOB web

Organizată de Asociația “Sunetul Muzicii” în România, The GLOBAL BATTLE OF The BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live – de muzică originală – din lume, fiind organizată în peste 30 de țări pe 5 continente. Înființată în 2004 de către Tore Lande în Norvegia, GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate.

Regulile de bază sunt: 2 compoziții proprii – interpretate LIVE – în 8 minute de recital. Finalistele se întâlnesc anual la Finala mondială (itinerantă, care vizează metropolele din întreaga lume).

În 2015, au participat 700 de muzicieni din șase țări europene la concursul de muzică LIVE, GBOB România. Semifinalele regionale au fost organizate pe parcursul întregului an (în 8 orașe diferite ale țării), iar Finala națională a fost transmisă în direct pe două posturi de televiziune.

În 2016, din cele 60 de formații înscrise în doar prima parte a anului, ne putem lăuda deja cu artiști paticipanți din 4 țări europene și o finalistă calificată din Bulgaria.

Prin premiile acordate de către profesioniști activi în domeniul muzical din toate colțurile țării, GBOB România este concursul muzical cel mai de amploare dedicat formațiilor LIVE de la noi din țară. În 2015 am atins un nivel record de premii pe plan național oferite formațiilor pe tot parcursul anului (în 10 etape de concurs am avut 29 de membrii în Juriu și s-au acordat 56 de premii la 40 de grupuri muzicale diferite).

Formațiile primesc o promovare automată din momentul înscrierii – la nivel internațional și șansa de a reprezenta România la Finala Mondială (cu transport, masă și cazare asigurate).

Urmează Semifinala GBOB ARTmania la Oldies Pub, joi 28 iulie. Mai sunt locuri la concurs. Înscrierea se face completând acest formular online.

La GBOB World Final, doar un grup muzical va câștiga titlul “Best New Band in the World” (Cea mai bună formație NOUĂ din lume), iar Pachetul de premii include: 1) înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru SAU un turneu pe plan internațional; 2) înregistrarea unui videoclip; 3) oferta de contract de la GBOB Records Londra

GBOB World Final se organizează la Atena, GR în 2017.

De la competiția GBOB România 2015 s-au calificat două formații la 2016 GBOB World Final (organizat joi 26 mai în So36 la Berlin): HTETHTHEMETH (din Brașov) care reprezintă ROMÂNIA și SEQUENCE (din Senta) care reprezintă SERBIA.

Ce este GBOB România?

ÎNSCRIE-TE ACUM

REGULAMENTUL 2016

FII VOLUNTAR

Scena Principală ARTmania Festival Sibiu 2016 va avea acces liber și în acest an

[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”top-to-bottom”]Am pornit la drum după aniversarea de zece ani cu siguranța că vom găsi un mijloc de a reveni în Piața Mare cu scena principală și de a reintroduce biletele pentru această locație, printr-o colaborare bună cu autoritățile locale care susțin proiectul încă de la prima ediție, din 2006.

Împreună am reușit și prin urmare, de acum înainte vor fi permise organizările de evenimente publice cu bilete în piețele centrale ale orașului Sibiu, dacă acestea nu sunt cofinanțate de către autoritățile locale. O măsură corectă care a fost aprobată la sfârșitul lunii ianuarie 2016.

Timpul scurt rămas la dispoziția noastră pentru organizarea festivalului a restrâns enorm posibilitățile de identificare și contractare a unor artiști care să poată atrage un număr suficient de cumpărători de bilete pentru a echilibra balanța de costuri uriașe generate de un festival.

Printr-o simplă coincidență, în același weekend 29-30 iulie 2016, va avea loc la București un concert care vizează o parte dintre fanii ARTmania Festival, mai ales că peste 60% dintre spectatorii cumpărători de bilete vin din capitală într-o altfel de vacanță la Sibiu. Asta nu înseamnă că ediția din acest an nu va fi una superbă. Am confirmat Katatonia și Pain Of Salvation. Urmează să anunțăm încă patru artiști internaționali.

Am hotărât să ducem mai departe tradiția festivalului și să îl organizăm ireproșabil chiar și cu acces liber pentru scena mare, cu acordul și sprijinul autorităților locale și cu misiunea de a începe încă de pe acum planificarea pentru 2017, un an în care condițiile locației principale și disponibilitățile artiștilor cu mulți fani în România sunt mult mai prielnice.

Vă așteptăm cu mare drag în Piața Mare la ARTmania Festival Sibiu 2016 și vă rugăm să ne oferiți feedback prin chestionarul de aici http://goo.gl/forms/AfjXelZmFF sau un simplu email pe adresa info@artmaniafestival.ro

Echipa ARTmania Festival![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Katatonia și Pain of Salvation sunt headlinerii ARTmania Festival Sibiu 2016

AF-Fb-Cover-Event-2016

ARTmania Festival Sibiu scrie o nouă pagină în istoria evenimentelor rock și anunță în premieră pe scena din Piața Mare Katatonia pentru vineri și Pain of Salvation pentru sâmbătă, în weekendul 29-30 iulie 2016.

Katatonia revine în România, în premieră pe scena ARTmania Festival, vineri, 29 iulie. Suedezii vor lansa albumul de studio cu numărul 10, intitulat “The Fall Of Hearts”, pe 20 mai 2016. Despre acest material au declarat: “albumul este probabil tot ceea ce am visat vreodată să lansăm, fără ca măcar să conștientizăm. Este o călătorie plină de aventuri printre elementele caracteristice Katatonia, la care nu am renunțat pe parcurs, dar pe care le-am folosit acum pentru a menține moștenirea noastră muzicală.”

“The Fall Of Hearts” a fost înregistrat în studioul Gröndahl & Tri-lamb din Stockholm, fiind produs de Anders Nyström & Jonas Renkse. Albumul este primul material discografic cu noul toboșar Daniel ’Mojjo’ Moilanen și nou-recrutatul chitarist Roger Öjersson (Tiamat), care a venit tocmai la timp pentru a imprima solo-urile de chitară de pe noul album.

De la ultimul concert Pain of Salvation au trecut 5 ani, iar suedezii sunt bucuroși să își revadă fanii din România și le dau întâlnire acestora pe data de 30 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Stilul lor se caracterizează printr-un sunet de chitară accentuat, puternic, cu o gamă vocală largă, cu multe schimbări rapide între pasajele dure și cele ambientale susținute printr-o experimentare poliritmică.

O altă marcă a suedezilor este crearea fiecărui album ca unul conceptual. Câteva dintre temele abordate includ războiul și efectele lui asupra familiei și umanității, problemele de mediu, cum ar fi energia nucleară, formarea individului, natura divinității, umanitatea sau existența.

Pain of Salvation au început încă din 2015 lucrul la un nou material discografic, un album concept care va readuce stilul formației la rădăcinile sale, către pasajele muzicale mai dure folosite în anii 2000. Daniel Gildenlöw declara: “Avem câteva concerte în plan dar, cu toată sinceritatea, eforturile noastre se concentrează pe următorul album la care lucrăm. Avem sesiuni de scriere foarte creative și abia așteptăm ca fanii să audă noul material! Veți vedea o formație foarte puternică și însetată, care revine cu încredere la o formă muzicală mult mai dură. Cu toate acestea, fără a pierde intimitatea și originalitatea caracteristice nouă de la primul album.“

În timp ce noul material este în curs de elaborare, Pain of Salvation lucrează simultan și la câteva live-uri speciale și materiale de DVD care vor apărea în cursul acestui an.

Mai multe informații despre program și detalii organizatorice vor fi comunicate în zilele următoare.

Se împlinesc 10 ani de ARTmania Festival Sibiu, cel mai longeviv festival din România

AF15_Final

În săptămâna 27 iulie – 2 august 2015, la Sibiu, va avea loc cea de-a zecea ediție a festivalului ARTmania, un proiect cultural care nu a luat pauză în nicio vară începând din 2006. Cetatea medievală a Sibiului îmbracă din nou haine rock și așteaptă publicul dedicat din România și țările învecinate la final de iulie la aniversarea ARTmania Festival Sibiu.

Vineri, 31 iulie, în Piața Mare, va concerta Anathema, Saturnus și Enemy of Reality, iar sâmbătă, seara legendelor Clan of Xymox și Apocalyptica la aniversarea ARTmania Festival, va fi deschisă de Nümph, un proiect tânăr, devenit model de urmat pentru calitatea muzicii dezvoltate în zona progressive rock. În acest an nu vor fi necesare bilete de acces pentru participarea la concertele derulate în Piața Mare.

Nümph a luat naștere în 2010 din diferite proiecte muzicale, influențe și fundamente, made in Italy. Marco, Luca G., Luca F. și Giuseppe au simțit de la bun început nevoia de a începe și aprofunda o cale de experimentare  și cercetare muzicală, cu scopul de a crea un sunet unic. “Four Zoas” a fost primul EP, produs și lansat în 2011. Theories of Light, primul album Nümph, înregistrat la studiourile Basement, mixat de Matt Bayles (Mastodon, Isis, The Sword) și masterizat de Ed Brooks de la RFI Studios (Rem, Isis, Pearl Jam) a fost lansat în 2014 și poate fi ascultat integral online pe Bandcamp.

În completarea celor două zile de concerte rock cu acces gratuit organizate în weekend în Piața Mare, în cadrul festivalului vor avea loc în săptămâna festivalului concerte în diverse locații, proiecții de filme organizate în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal și Dracula Film Festival, chiar și o etapă a competiției internaționale Global Battle Of The Bands pentru promovarea artiștilor autohtoni.

An Theos va pregăti terenul de festival sâmbătă, 25 iulie, marți va avea loc concertul For My Sins în Clubul Oldies, miercuri va concerta Consequence în clubul Hard Rock Sibiu, iar joi va avea loc GBOB Semifinala ARTmania cu 18 performance-uri într-un maraton cum nu a mai văzut Sibiul. Regăsim în programul GBOB The Angels Kill the Pirates, The EMP, Eternal Fire, Fading Circles, For the Wicked, Hteththemeth, Hybrid Symphony, Nuvijan, Onenightstand, Rapture, Ringtone, Westfallia și Wildchild. Programul complet al evenimentelor se stabilizează pe website-ul dedicat festivalului ARTmania Sibiu 2015.

În Piața Mare, la aniversare, vor fi prezente cele mai apreciate mărci partenere ale festivalului Tuborg,  Jäggermeister, Cărturești, Get Music, Beauty of Pain, MiniRock, Niche Records, Leather&Laces, Eticheta Hand Made, Estat Shop, Jack Link’s și bineînțeles, standul de Merchandise Oficial ARTmania Festival. Programul public va începe la orele 14:00 în zilele de vineri și sâmbătă și se va încheia la miezul nopții. Pentru sesiunile de Meet & Greet vă rugăm să rămâneți aproape de website-ul și facebook-ul ARTmania Festival.

Săptămâna ARTmania Festival prezintă concerte, evenimente alternative, muzee, expoziții, lecturi, ateliere și petreceri tematice. Festivalul promovează și în acest an evenimente culturale derivate din cultura rock, în săptămâna 27 iulie – 2 august, sub deviza “10 ani de ARTmania Festival” powered by Tuborg. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Facebook Events: fb.com/events
Parteneri culturali: Muzeul Național Brukenthal, Dracula Film Festival, Complexul Național Muzeal ASTRA, Cărturești.
Parteneri organizare: Primăria Municipiului Sibiu, Tuborg România, Tent Event.
Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Cațavencii, iConcert, Nine O’Clock, Tribuna, Urban.ro, Info Music, 9AM, Sunete, Informația Harghitei, Metalfan, Rock Out, Mixtopia, Rockstage, Sibiu by Eventya, Let’s Rock, Ghid Sibiu, Orașul Meu, AnyPlace.ro, MusicNights, CalendarEvenimente, Ro Events, TeenArt Out Magazine, Mobzine.ro, Super Sound, Zelist Monitor, Trivago.

Scena principala a Festivalului ARTmania revine in Piata Mare

Apocalyptica-promo_ARTmania_2015

Festivalul ARTmania atrage în fiecare an mii de turiști la Sibiu și se află într-o permanentă dezvoltare și adaptare, organizând la aniversarea de zece ani principalele concerte internaționale în Piața Mare, cu acces gratuit, în zilele de vineri și sâmbătă, 31 iulie și 1 august 2015. Piața Mare, principalul obiectiv turistic al cetății medievale pentru publicul festivalului, este locul unde au concertat în ultimii nouă ani cele mai frumoase proiecte muzicale din universul muzicii Rock și Metal.

Programul concertelor din Piața Mare va urma structura clasică cu trei formații internaționale pe seară, începând de la ora 19:00. Apocalyptica, Anathema, Clan of Xymox și Saturnus sunt principalele formații confirmate pentru Sibiu, trei dintre ele concertând pentru prima dată la festival. Organizatorii oferă zece Meet&Greet-uri cadou participanților care vor demonstra la Sibiu în timpul festivalului, cu ajutorul biletelor păstrate, zece ani de prezență la ARTmania Festival Sibiu.

Cei mai dedicați fani ai festivalului care și-au achiziționat abonamente în avans pot beneficia de reduceri speciale la produsele aniversare în schimbul abonamentelor intacte prezentate în zilele de festival la standul special amenajat în Piața Mare. Printre produsele aniversare se numără tricoul ediției din acest an, afișul oficial, lanyard și alte surprize dedicate fanilor ARTmania.

Biletele pot fi returnate și rambursate numai la punctul de vânzare de unde au fost achiziționate începând de mâine 27 martie, până la data de 26 aprilie 2015. Biletele deteriorate, rupte, pierdute sau care nu prezintă însemnele de autenticitate (cotorul din dreapta întreg și timbrul de autenticitate) nu vor fi rambursate.

Biletele achiziționate de pe site-urile ARTmania, pot fi rambursate prin prezentarea lor la sediul ARTmania din București sau prin trimiterea biletelor scanate pe adresa de mail shop@artmania.ro, împreună cu numele, contul bancar, banca, CNP-ul titularului de cont și codul bancar – SWIFT necesare pentru returnarea contravalorii acestora.

Rambursarea biletelor scanate primite pe mail se va face în termen de 72 ore de la trimiterea lor, după verificarea seriilor și numerelor de pe bilet. Alte costuri adiacente achiziționării biletelor (costuri de livrare, costuri legate de metodele de plată, etc.) nu vor fi returnate.

Festivalul va promova și în acest an numeroase evenimente culturale derivate din cultura rock, în săptămâna 27 iulie – 2 august, sub deviza “10 ani de ARTmania Festival” powered by Tuborg. Pentru aplicații și informații suplimentare, accesați www.artmaniafestival.ro sau contactați direct organizatorii pe adresa info@artmaniafestival.ro sau http://fb.me/artmania.festival. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Nightwish – București – 10 Decembrie 2015 – Bilete

nightwish_square_for_promotion_2

Biletele pentru show-ul Nightwish, Arch Enemy și Amorphis din 10 decembrie, sunt disponibile în sistem ramburs, prin formularul de comandă afișat mai jos. Biletele sunt disponibile și în rețelele Eventim.roMyticket.ro sau în magazinele partenere: Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, Cărturești. Dacă întâmpinați dificultăți vă rugăm să ne contactați: info@artmania.ro

 

Formular acreditare presa!

Nightwish_Romexpo_Dec10_2015

Tip Bilet

Nr. Bilete

Preț

Status

Zona A – presale 1

500

250 lei

Epuizat

Zona A – presale 2

500

310 lei

Disponibil pe ARTmania, Eventim si Myticket

Zona A – presale 3

500

380 lei

Zona B – presale 1

500

150 lei

Epuizat

Zona B – presale 2

900

180 lei

Disponibil pe ARTmania, Myticket si Eventim

Zona B – presale 3

900

210 lei

Tribuna A&D – R1-R3

252

310 lei

Disponibil

Tribuna A&D – R4-R5

168

250 lei

Disponibil

Tribuna A&D – R6-R10

420

250 lei

Disponibil

Tribuna B&C – R1-R3

144

310 lei

Disponibil

Tribuna B&C – R4-R12

440

190 lei

Disponibil

Suplimentari tribune

[products ids=”4737, 4540, 4542, 4738, 4736, 4735″ columns=”3″ order=”asc” orderby=”date”]
Crematory nu va concerta la ARTmania Festival in 2015

Mai jos găsiți comunicatul postat de trupa germană pe pagina lor oficială. Informatia ne afecteaza in mod direct si inseamna ca nu vom avea parte de concertul lor nici in acest an:

CREMATORY lanseaza un nou videoclip, iau o pauza în 2015 și se întorc n 2016!
CREMATORY vor lua o pauză de la toate activitățile lor live în 2015 pentru a se concentra 100% pe noul lor album și înregistrarea acestuia. Toate show-urile planificate pentru 2015 au fost amânate pentru 2016, mai ales că doi dintre membrii trupei au nevoie de timp pentru a se ocupa de propriile business-uri.

Însă Crematory nu pierde vremea, au început deja din ianuarie să compună piese noi, iar de la jumătatea lunii mai și până în iunie vor intra în studio pentru a lucra la noul album ce va fi lansat la începutul anului 2016, la timp pentru aniversarea lor de un sfert de secol.

Succesorul apreciatului Antiserum va include câteva surprize și va lăsa fanii mai mult decât încântați.
CREMATORY tocmai și-au lansat cel de-al treilea videoclip de promovare Antiserum – Virus! A fost înregistrat în cadrul concertului de pe scena legendarului Wacken Open Air 2014.

Videoclipul îl găsiți aici.
Pentru a compensa lipsa de activitate live de anul acesta, trupa a decis să lanseze în întregime concertul de la Wacken pe un DVD care va include și imagini din backstage, interviuri detaliate, imagini de la repetiții și cele trei videoclipuri de pe Antiserum.

DVD-ul neintitulat încă va fi lansat prin intermediul SPV/Steamhammer pe 17 iunie în Scandinavia, 19 iunie în Germania, 22 iunie în Europa, iar data de lansare pentru SUA va fi anunțată în curând.
Credeți în voi și mai ales în CREMATORY!”

Festivalul ARTmania a transformat si in acest an Sibiul

9d605cea-22d5-4b3e-a71c-4291655781ef

Cea de-a noua editie a festivalului ARTmania din Sibiu s-a incheiat duminica, 10 august 2014, cu un palmares record de evenimente in istoria festivalului. 25 de concerte organizate in patru locatii distincte, special amenajate pentru a incânta toate genurile de rockeri: symphonic, heavy, doom si black metal, post-rock, progressive, experimental sau alternative rock.

Cel putin 10.000 de spectatori au fost prezenti in cele trei zile de concerte ale festivalului, aglomerati in Vampires’ Den, scena principala a festivalului, lejeri in Piata Mare si foarte aerisiti in curtea Palatului Brukenthal si a Casei Altemberger sau la Teatrul Gong, locatia indoor folosita in zilele cu amenintari meteorologice.

Alaturi de Muzeul National Brukenthal, cel mai activ partener din acest an, Complexul National Muzeal si Biblioteca ASTRA, Tuborg, Jack Daniel’s, Naturlich, Carturesti, Dracula International Film Festival si o echipa de peste 180 de angajati si voluntari, ARTmania Festival a oferit o experienta inedita publicului segmentat si dedicat in acest an fiecarei zone din program: Vampires’ Den, Piata Mare, Altemberger si Brukenthal Stage.

Cel mai nou si discutat spatiu al acestei editii, a fost in mod evident, Vampires’ Den, rezultatul transformarii unor hale industriale si a spatiilor adiacente, parte a complexului Balanta, intr-o experienta de festival, in stilul ARTmania. O mare provocare pentru organizatori, cu rezultate partial apreciate. Parerile sunt impartite, iar activitatile complementare nu au lasat prea mult timp de analiza ‚vampirilor’ insetati de cultura. Pe scena principala au fost prezentate 14 concerte in cele doua zile si diametral opus dar compatibil, publicul a stat la filme, a citit carti si s-a jucat cu Happy Color, a invatat sa tatueze si s-a machiat ca in filmele de groaza, a fost la shopping de muzica, haine si accesorii pentru rockeri.

În programul general s-au remarcat câteva evenimente surprinzatoare pentru piata de evenimente din România si monumentale pentru publicul prezent la ARTmania Festival Sibiu: Peter Hammill (VdGG) si 65daysofstatic, parte a noii scene de Post Rock initiata in acest an. Publicul a reactionat extraordinar de bine la Therion si Eluveitie, iar in Piata Mare mii de oameni au ascultat Alternosfera intr-o atmosfera de libertate totala.

ARTmania Festival implineste in 2015 zece veri de festival si se desfasoara in primul weekend din August, dupa urmatoarea structura: un abonament va fi valabil in toate locatiile comunicate, cu o extensie pentru locatiile cu locuri numerotate. Presale-urile incep de la 75 lei pe shop.artmania.ro, pret valabil pâna la sfârsitul lunii octombrie. Pentru mai multe informatii va asteptam cu noutati pe www.artmaniafestival.ro sau www.facebook.com/artmania.festival. Acţiune cofinanţata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.